Translate,Home

zaterdag 24 september 2016

weekbabbel 25 september - 2 oktober 2016

               Ad de JONG  -  HEUKELUM

Verven en klussen

Veel duivenmelkers gaan na de vluchten het hok verven of aanpassen (verbeteren). Zo zijn wij ook heel de week bezig geweest , was er ideaal weer voor. Eerst schoon maken , schuren en dan weer afdoen met ammonia voordat de verfkwast in de hand werd genomen. De rennetjes bij de doffers los gehad , geverfd en daar winddoek tegen de zijkanten gedaan. Ik zit hier aardig vrij en dan staat als de ramen open zijn vaak de wind erin. Nu met het winddoek is het hopelijk weer wat beter. Het was alweer enkele jaren geleden dat het hok was geverfd. Nu ziet het er weer piekfijn uit al zeg ik het zelf. Laten we hopen dat de duiven het volgend jaar waarderen en hun uiterste best doen voor de baas. Zo niet dan ziet het er toch mooi uit.

Algarve Golden Race

In Portugal was 24 september de finale race met 3644 duiven in concours. Je kon het live bekijken op hun site. Dacht al ze halen geen 1000 meter meer , maar in Portugal leven ze een uur vroeger dan hier. De eerste maakte 1132 meter per minuut en is een Turkse duif. De tweede komt uit Frankrijk en de derde uit België. Op de 10e plaats staat de eerste Hollandse duif van Team Nijman. De Nederlandse duiven die 1 : 100 vlogen waren van Wegrestaurant Napoleon <16> , Cees v Gelder <22> , Klessens – de Lepper <29> en Team Nijman <36>. Een pracht prestatie van deze duiven. Duitsland heeft het voortreffelijk gedaan en had er 8 bij de eerste 20 aankomende duiven. Live was te zien dat het een ware happening was onder een stralende zon. Was leuk om dit zo op afstand mee te maken.

Op eigen hok

Deze week zijn van de vliegers de overcomplete duiven naar de poelier gebracht. De nog aanwezige zitten met z’n allen in het weduwnaars hok. Wel de schuifdeur dicht , dus 2 gedeelten. Zo kunnen de jonge doffers een bak en een duivin op zoeken. Ze blijven dit jaar voorlopig nog bij elkaar. Eerdere jaren gingen ze na de laatste vlucht direct apart. Nu wil ik ze eens langer bij elkaar laten. De oudere die al op eieren zaten ruien prima. Had er stenen eieren onder gedaan zodat ze niet meer op jongen konden komen anders zou de rui wel stoppen en dat is niet de bedoeling. Ben van plan om niet zo vroeg te koppelen vandaar dat ik dit eens probeer. Als ze dan later gekoppeld worden moet het een fluitje van een cent zijn. Met deze weduwduivinnen wordt in 2017 niet gevlogen. Het jonge duiven hok is al schoon gemaakt en staat nu mogelijk 4 - 5 maanden leeg.  
Goede gezondheid en hou je haaks.

Ons email adres is :  addejongheukelum@hotmail.com

U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten