Translate,Home

zondag 2 oktober 2016

weekbabbel 2 - 9 oktober 2016

               Ad de JONG  -  HEUKELUM

                                  Prijsuitreiking Golden race 2016
 Golden race

Voorbije zaterdagmiddag is de uitreiking van de 5e Golden Race Regio C van Afdeling 7 gehouden. Ook bij deze Golden duiven waren er verliezen. Zoals altijd zijn er op de geplande vluchten winnaars. Het was een best druk bezochte middag die door de commissie was georganiseerd in het gebouw van de Verwachting in Tiel. Zelfs waren er kwekers uit Engeland die deze happening mee wilden maken. Er stonden 4 vluchten geprogrammeerd. Deze 4 vluchten werden gewonnen op 30 juli door speler Leen Horsen , kweker was Harrie v Boxmeer. Op 6 aug. was de winst voor speler W.D v Tuil met de gekweekte duif van Ad de Jong. De 20e aug. was het een Hellouws onder onsje , speler Cor Horsen & zn hadden de gekweekte duif van Leen Horsen in het hok zitten. Speler Alex v Zomeren had op 27 aug. de gekochte duif van Comb. v d Kruk van Tuil als snelste. De finale vlucht is op 20 aug. gehouden en dit werd een Culemborgse aangelegenheid. Goed Old Nico Koetsier had als speler de aangekochte duif van Johan den Hartog & zn onder de pannen. Over deze 5 vluchten waren ook asduiven. De eerste plaats werd bezet door de gekweekte duif van Comb. v d Kruk- v Tuil die door Alex v Zomeren is gespeeld. Op de tweede plaats staat de gekweekte duif van Ad de Jong die door W.D van Tuil is gespeeld. De derde asduif is gekweekt door Harrie van Boxmeer en Leen Horsen zag er wel brood in en dat had Leen goed gezien. De commissieleden Robert v Gameren , Leen Horsen , Willem v Maren , Rini v d Bogaard en Maurice v d Kruk hebben bergen werk verzet voor , tijdens de vluchten en voor de nu geslaagde prijsuitreiking. Mannen er is maar één woord voor superieur gedaan.
De duif 16-994 die dit jaar het prima heeft gedaan bij W D van Tuil komt uit Special Henk x Waka 79. Special Henk heb ik zelf gekweekt uit 2 duiven die ik te leen had van Henk Simonsz. Hij komt uit de Bentley x Scheeltje 97 , dit zijn beide rechtstreekse Hermans - v d Branden duiven. Waka 79 komt ook van Henk , ze komt uit het Waka koppel van voornoemde combinatie dat bij Henk heeft gezeten. Kijk maar eens op Henk zijn blog waar u een foto van Bentley en Scheeltje 97 kan bekijken. De 994 is een mooi duivinnetje en hopelijk kan ze nog meer mooie prijzen op haar conto schrijven. Succes er mee daar in de stad van Flipje.

Op eigen hok

Hier is op dit moment niet zoveel te vertellen. Ze komen nu ze flink gaan ruien niet meer los. Heeft niet veel nut want ze zullen toch niet veel vliegen. Ik laat ze niet los om als roofvogelvoer te dienen. Indien mogelijk gaan ze nu 2 of 3 keer in de week in bad. Het is ook schitterend weer geweest voor mens en dier. Dit weekend even een dipje en dan vanaf maandag ziet het er weer goed uit. Laten we hopen dat de voorspellers gelijk hebben.
Krijg nog wel eens de vraag wat voor voer ik aan de duiven geef. Ten eerste het gaat er niet om wat voor voer je geef. Er zijn heel veel soorten , de ene liefhebber voert altijd voer A en de andere wil niets anders dan voer B. Als je duiven het goed doen op een bepaald voer dan hoef je niet te veranderen of je denkt dat het nog beter kan. Zelf heb ik eerdere jaren ook verschillende soorten voer gegeven. Vroeger aan de oude duiven  Naturel , Mariman , Patagoon , Garvo , Matador en nu Ronny van Tilburg. De jongen krijgen al meer dan 10 jaar voer van Ronny. In 2016 kregen de oude ook van Tilburg voer namelijk Brain 1 , Brain 2 en Brain 3. Is zeg maar start , vlieg en extra. Voer voor een goede prijs en ook voor zover als ik het kan bekijken mooi voer. Is me heel goed bevallen en ga het in 2017 weer gebruiken. Wil u meer weten over de vele soorten voer kijk dan op de beurs eind november waar u alles gratis kan bekijken. Nieuw bestuur en geen entree meer , dat is nou nog eens een bestuur. Dus allen 19 of 20 november naar de NPO beurs in Houten. Hou m’n hart nu al vast over de parkeer problemen die er kunnen ontstaan als we met z’n allen gaan. Maar goed we zullen het snel weten , de tijd gaat snel , je bent er voordat je het weet. Goede gezondheid en hou je haaks.

Ons email adres is :  addejongheukelum@hotmail.com
U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten