Translate,Home

zondag 18 augustus 2013

weekbabbel 18 - 25 augstus 2013

                            Ad de JONG  -  HEUKELUM

                        2011-1740126  4x de eerste , 2e regio 2712 d , 2e afd zuid 7756 d.
                        dochter Buikschuiver 1e NPO x Eyerkampduivin.


Onverwachts bezoek
 
Woensdagmiddag 14 augustus onverwachts bezoek van de familie de Stercke uit Brakel ( België ).  Ze hadden een jaarling van me opgevangen die naar ochtendlossing Bergerac was gegaan. Ze waren in Culemborg naar het Elvis museum geweest , de oudste zoon is daar grote fan van. Omdat ze in de buurt waren kwamen ze de doffer terug brengen. Zoon Jeroen had hem verzorgd en hij zag er perfect uit. Jeroen begint met duiven en vond het een prachtige doffer en dat is het ook. Ik zei wil je hem hebben , nou graag dus de duif ging retour naar België. Ik hoop dat hij er goede jongen uit kan kweken. Je kan aan Jeroen zien dat hij gepassioneerd is van duiven en het duivenhart op de goede plaats heeft. Leuk zo’n jonge gast , jammer dat hij niet in Brakel Nederland woont , is niet zo ver van Heukelum … haha.
Regelmatig heb ik deze week gekeken naar het WK atletiek in Moskou. De Nederlandse Schippers won toch maar mooi even een bronzen medaille tegen dat buitenlands geweld , prachtig toch.
Ook is de voetbal competitie weer in volle gang en ik vind het wel mooi dat de grote jongens al wat punten hebben gemorst. Leuk als er eens andere ploegen in de bovenste regionen staan. Wordt de competitie in ieder geval wel spannender van.
Als in de duivensport een goede liefhebber niet goed heeft gedraaid kan men er bladzijden mee vol schrijven. Al weet je niet wat de reden daar van is. Als zo’n liefhebber later weer goed presteert met zijn duiven dan zal hij wel …..  Ja , vul maar in want roddelaars dat kunnen veel duivenmelkers wel. Bij mij gaat het dit jaar ook niet zo goed met de duiven en zal dat aan mezelf liggen? Ja dat ligt aan mezelf , gezondheid dit jaar wat minder en dan is de motivatie er ook niet. Denk niet dat het ineens slechte duiven zijn. Hopelijk dat het volgend jaar beter gaat en dat ze er dan weer staan , we zullen wel zien hoe het gaat in 2014.
Komende woensdag begint om 20.30 uur bij SBS 6 weer een leuke serie genaamd “ Dokter Tinus “. Het speelt zich af in het mooie plaatsje Woudrichem of Woerkum zoals men hier wel zeg. Het is voor het tweede jaar , een leuk stuk , een aanrader , blijf het volgen.
 
Op eigen hok
 
Maandagavond 12 augustus zijn er 20 oude duiven mee gegaan voor de tweede africhting van de regio dit keer uit Duffel 93 km. Ze werden dinsdag om 8.30 uur gelost met een westen windje. Het was weer een mooie africhting , ze waren binnen 12 minuten alle weer in het hok. Ook waren de jaarlingen mee die naar de zware ochtendlossing Bergerac mee waren geweest , even een vluchtje om gemakkelijk thuis komen ,  goed voor het moraal denk ik zo. Wat wel weer op viel was dat de meesten weer uit het oosten kwamen. Gaan de duiven hun vlieglijn verleggen. Je denkt dat oude duiven wel uit de goede hoek zullen komen maar dat gebeurd niet meer zo vaak de laatste tijd. Wel komen soms de duiven die te laat zijn uit de goede hoek.
Donderdagavond zijn er 30 jongen de mand in gegaan voor Morlincourt 292 km. Ze werden om 12.00 uur in vrijheid gesteld , ze zaten zeer hoog volgens de mensen met goede ogen. Zelf had ik geen duiven zien gaan , wel kwamen ze hoog terug uit het noorden. En als dan in 22 minuten de prijzen 1 : 3 er uit zijn dan kost het blijven vliegen nogal wat prijzen. Nadat er vorige week één is weg gebleven is er nu nog één onderweg. De eerste staat 5e in de club en er staan er 12 in de uitslag. In de regio werd begonnen met de 66e en in de afdeling pas met de 359e..  Maar ja wat wil je als ze op grote hoogte je hok voor bij vliegen. Wat nu ook weer opviel was dat toen de 23e thuis was de waterbak leeg was zo’n dorst hadden de jongen. Dus snel een verse bak water in het hok gezet. Heb al wel meer geschreven smorgens één of twee uur voor het lossen de waterbakken leeg laten lopen en op nieuw vullen. Dan horen de jongen water in de bakken komen en gaan ze drinken.
Kreeg een telefoontje van Leen Horsen die beide duiven van mij had gekocht voor de ringen race regio 4 van afdeling 7. Op deze Morlincourt is één er van 3e geworden. Met de eerste race vlucht was deze ook vroeg maar bleef  liefst 21 minuten rond vliegen. Komende week op Maxence is de eindrace. Ik wens iedereen veel succes op deze vlucht in het bijzonder natuurlijk Leen Horsen.
Naar de eerste natour vlucht Wolvertem 112 km zijn 16 oude duiven mee gegaan. Ze zijn om 10.30 gelost met een zuidwesten wind. Deze kwamen in begin verkeerd , toch werd het in de club 1 - 2 en 3. De eerste komt uit de Buikschuiver deze speelt voor de 4e keer een eerste. Er staan er 10 in de uitslag van de club dit tegen 362 duiven. In de regio werd begonnen met de 2e – 10e – 17e enz. tegen 2712 duiven. Bij afdeling 7 zuid tegen 7.756 duiven stonden ze op plaats 2 – 12 – 19 enz. en 12 in de uitslag. De 152 van Piet van Vliet uit Vuren was me te snel af.
 
Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl
U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten