Translate,Home

zondag 3 november 2013

weekbabbel 3 - 10 november 2013

               Ad de JONG  -  HEUKELUM


                                          2011-1740126  “ Amira “

Zang wonder Amira

Heeft u het gezien of gehoord van het opera wonder van de “ Holland’s Got Talent “ show. Een leuke meid van 9 jaar heeft zelf wat geoefend en ze zong de sterren van de hemel , echt niet te geloven. Haar naam Amira Willighagen uit Nijmegen , reken maar dat ze een grootheid gaat worden in het opera gebeuren. Het filmpje met haar zang kunst is wereld wijd een ware hit op Youtube. Was zelf ook onder de indruk van haar zingen en heb me voor genomen om een duif naar haar te noemen. De duivin 2011-1740126 gaat voortaan als “ Amira “ door het leven , ze heeft 4 eerste gevlogen en komt uit Buikschuiver 1e NPO x Eyerkamp duivin. 

Winterkweek

Het is alweer november en de echte winterkwekers koppelen hun duiven eind deze maand alweer. Net of de tijd steeds sneller gaat. Het lijkt of het vliegen pas voorbij is en nu is de winter kweek alweer nabij. Als je ze deze maand wil koppelen kan je 14 dagen voor het koppelen de dagen langer maken. Dat betekent dus een lampje aansteken , zelf gebruik ik een tijdschakelaar als er bijgelicht gaat worden. Dan hoef je niet meer in het donker naar het hok om het licht uit te doen. Als het licht op een vaste tijd uit gaat gaan de duiven die op de grond lopen 5 minuten voordat de lamp uit gaat naar de broedbak. Heb verschillende keren stiekem staan kijken , ze weten precies wanneer het tijd is. Met winterkweek is het wat het weer betreft het ene jaar het andere niet , dat zullen we allemaal wel weten. Heb weleens gehad toen de eerste eieren kwamen het net hard vroor , bij bijna alle koppels kwam één ei uit. Het eerste was toen blijkbaar bevroren. Als ze eenmaal op eieren zitten en het gaat vriezen dan is het niet zo erg , ze houden de eieren dan wel warm. Diegene die winterkweek doen , in ieder geval goed weer en veel succes toegewenst. 

Op eigen hok

Met de duiven gaat het zo’n gangetje , de meeste doffers staan op één of twee pennen en worden weer gladder. Deze week zijn alle doffers los geweest ook de jonge doffers die van de zomer één keer uit het hok waren geweest. Woensdag mochten die voor het eerst naar buiten , toen het donker werd zat er één van de zeven in het hok , bij de buren zaten er op het dak en deze bleven liever buiten overnachten. Donderdag weer aardig weer en na de middag weer los. Van de zeven waren er nu weer vier present. Heb wel geluk dat er een stel eksters zitten , zag ze deze week zelfs achter een tortelduif aan zitten. Laten we hopen dat ze hier hun plek hebben gevonden , zou mooi zijn als volgend jaar de jongen naar buiten gaan dat ze de roofvogels uit de buurt houden.

Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl

U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten