Translate,Home

zondag 4 december 2016

weekbabbel 4 - 11 december 2016

              Ad de JONG  -  HEUKELUM

                                      Vliegdoffers 4 dec 2016
 Op en neer

We zijn alweer in de laatste maand van 2016 , de winter is begonnen. Het weer is voorbije week zo dat Frank Boosere van het weer in België zou zeggen : “ het weer gaat op en af “. Begin voorbije week eerst in de vroege morgen 7 graden vries kou en de volgende dagen 8 graden boven nul. Een heel verschil en niet goed voor mens en dier die grote verschillen. Er wordt verwacht dat op 5 december de Pieten voorzichtig moeten zijn als ze op de gladde daken de pakjes gaan brengen bij lieve kinderen. Dus weer vorst in de nacht en vroege morgen. Weer de waterbakken bevroren … brr. Op enkele plaatsen in Zuid Holland is er al op “ natuurijs “  geschaatst. Al was het maar voor 2 dagen en meest in de morgen uren. Wat mij betreft hoop ik dat het daarbij blijft. Maar goed we krijgen het weer zoals het komt. Het is nu weer vroeg donker maar voor je het weet worden de dagen iedere dag weer wat langer.
Deze week de eerste reportage ooit van Joseph Poelstra & znn in het Spoor. Hun super duivin de 300 heeft bij die mannen de hoogste trede behaald. Joseph is een vakman die ook aan de kleine details denkt. Het is zeker de moeite waard om het te lezen. Op 7 midfond vluchten werden in totaal maar 17 duiven in de mand gedaan. En dan de beste hebben van heel Nederland een top prestatie. Zo zie je dat het alleen om goede duiven gaat en die hebben die mannen zeker. Ook komt daar natuurlijk een goed hok en een goede verzorging bij kijken. De cirkel moet rond zijn anders komt het nog niet goed.

Op eigen hok

De duiven zijn nog niet geënt daar Ko de dierenarts nog niet beter is van een flinke griep. Even afwachten wanneer hij er weer bovenop is en zijn werk kan hervatten. De duiven zitten lekker rustig , ze zijn donderdag toen het niet zo koud was in bad geweest. Ze kunnen best met kou in bad maar de baas vindt het dan een beetje koud. Vandaar niet op dinsdag zoals gewoonlijk maar 2 dagen later. Onder de lopende band kan je iedere morgen de mest goed bekijken en die is mooi met wat dons , een goed teken. De duiven zijn mooi op gewicht , zeker niet te zwaar. Enkele weken voor het koppelen wil ik ze wat zwaarder voer geven. Met drijven gaat het er wel weer snel af. Al blijven de weduwnaars waar ik jongen van wil opgesloten totdat ze op eieren zitten. Deze gaan alleen op het hok los maar dan wel om de beurt. Daar moet je tijd voor hebben en dat heeft een AOWer zoals ik wel. Nu zondagmorgen min 4 graden met een stralende zon , heerlijk gezond weer. Goede gezondheid en hou je haaks.

Ons email adres is :  addejongheukelum@hotmail.com
U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten