Translate,Home

zondag 1 juni 2014

weekbabbel 1 - 8 juni 2014

               Ad de JONG  -  HEUKELUM

         Dochter Buikschuiver 1e NPO wint 1e club en 13e Afd 7 tegen 10.569 duiven

Africhten jongen

Hoorde dat er vorige week zondag 25 mei met een klein stukje weg brengen er nogal wat jongen s’avonds niet in het hok zaten. Ook met rond het hok vliegen waren er die op het appél ontbraken. Zaterdag 24 mei waren het abnormale vluchten met als je zo hoort wel wat achterblijvers. Dan zit er wat in de lucht zou je zeggen. Ik zou dan de volgende dag zelf de jongen niet weg gaan brengen. Makkelijk praten achteraf natuurlijk , als de africhtingen in je kring snel beginnen moet je de jongen toch een aantal keren hebben weg gebracht. Als je ook nog moet werken doen sommigen dit op zondag. Hier in afdeling 7 is de eerste jonge duiven vlucht pas 26 juli. Als ik zo lees is op de NPO vergadering aangenomen dat volgend jaar heel Nederland het laatste weekend van juli met de jongen gaan starten.
Vrijdag de jongen los en net voordat ik ze naar binnen wilde roepen ineens wel heel veel duiven. Het hele koppel trok weg naar het noordoosten. Later vlogen er eerst 6 en nog later 9 erbij. Van lieverlee werd het koppel weer groter. Toen ze gevoerd waren en ze telde miste ik er nog vijf. s’Avonds weer geteld en nog steeds min vijf. Zaterdagmiddag om vier uur kwam er één leeg gevlogen terug , dus nog vier te gaan. Nu het mooi weer is hoop ik dat er  vandaag nog terug komen , wie weet waar ze helemaal mee heen getrokken zijn.   
 
Op eigen hok

De latere jongen zijn nog niet los geweest , de eerste drie dagen van voorbije week bar slecht weer met veel regen. Verschillende plaatsen water overlast .. brrr als je stil zit is het best koud  , de verwarming maar weer aan. Maandagmorgen konden de duiven nog even los. Dinsdag een echte waterdag , dan blijven ze hier lekker binnen. Met de paraplu naar het hok om ze te voeren , het lijkt zo wel herfst. Geef dan maar 25 graden is heel wat beter voor mens en dier. Als je niet hoef te werken kan je naar tennis of wielrennen kijken , je moet toch wat. Heb geen overnacht duiven toch zijn er drie mee gegaan naar Brive 791 km , twee duivinnen en dus één doffer. De drie die mee zijn hadden zich op morgen lossing Perigueux en Bergerac al eens laten zien dus deze nu eens op de overnacht proberen. Komen ze goed naar huis dan mogen ze misschien over 4 weken naar morgen lossing Bordeaux. Maar goed dat zien we tegen die tijd wel weer. De Brive gangers zijn vrijdagmiddag om 14.00 uur gelost. Ze hebben blijkbaar het eerste gedeelte van hun reis slecht weer gehad. De duiven lieten zaterdag lang op zich wachten. Pas tegen de middag werden de eersten gemeld en het ging heel traag. Hier kwam de 315 een duivinnetje om 13.05 uur naar binnen , prijs 4 in de club. Haar vader heeft 2e TT gestaan op midfond , haar moeder is dochter Shakira. De tweede duif (doffer) was er om 14.56 uur en staat op plaats 9. Dus heel tevreden wat  de korte vlucht duiven op de overnacht hebben laten zien.
Donderdagavond zijn er 10 mee gegaan naar Sezanne 362 km. Deze zijn om 8.30 uur gelost , de 127 liep om 13.11 uur naar binnen en had de eerste in de club. Ze was ook vroeg in kring 12e tegen 3776 duiven en afdeling 13e tegen 10.569 duiven. Moest lang wachten tot 13.23 – 13.23 - 13.25 - 13.25 en 13.28 , deze 6 stonden in de uitslag. Daarna nog drie en nu zondagmorgen is de beste duivin nog niet terug. Hopelijk komt ze snel dan zal ik haar lekker verwennen.

Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl

U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten