Translate,Home

zondag 22 maart 2015

weekbabbel 22 - 29 maart 2015

               Ad de JONG  -  HEUKELUM

                                         Hok klaar voor de start seizoen 2015
 Golden Race regio 4

Had 2 ringen besteld en geringd voor deze race. Had eigenlijk eerst wat anders deze middag , dit maar omgezet anders worden ze toch te oud. Zoals eerdere jaren is Piet van Vliet mee geweest naar de verkoop. Dan heeft Det zijn vrouw een middag rust en kan ze niet geplaagd worden door Piet. Ben heel heel lang geleden eens een keer in het gebouw van de Verwachting in Tiel geweest , ik denk met een vergadering van toen nog kring Teysterbant. Zoals gewoonlijk heeft de dame van de Tom Tom ons de weg gewezen en naar de locatie gebracht. Er waren 55 duiven om te verkopen de ene van mij een schalie (terug slag naar de Oude Schalie) bracht € 70,00 op. De vader komt uit zoon Bentley en Scheeltje 97 (Henk Simonsz) x Shakira , de moeder (zus 4e Teletekst) komt uit doffer v d Kruk - v Tuil x dochter Cayenna en dochter Fransien (Henk Simonsz). De andere was de op één na duurste en bracht € 160,00 op. Deze komt uit zoon Bentley en dochter Fransien van Henk Simonsz , de moeder komt uit de stamduiven Arno x Shakira. Laten we hopen dat ze beide het goed doen bij hun nieuwe baas. De opbrengst was op de tweede verkoop beduidend lager dan vorig jaar , veel bleven onder de € 50,00. Nog twee verkopen te gaan dan kan er een mooi bedrag in de pot zitten om te verdelen onder de kwekers en vliegers. Laten we hopen op geen verliezen en dat het mooie vluchten worden. Alles was weer zeer goed georganiseerd door Maurice v d Kruk , Willem v Maren en Rini v d Bogaard. Mannen namens alle kwekers en kopers alvast bedankt voor het vele werk wat jullie hier voor doen.

Teletekst

Het NPO bestuur wil minder vluchten op teletekst SBS6 plaatsen maar op de NPO site vanwege het vele werk !!! Dan vraag ik me af of het nu op de televisie of op de NPO site geplaatst gaat worden wat zit er voor verschil in. Heb voor de club verschillende jaren de eerste 10 van iedere vlucht op de kabelkrant gezet. Had zelf een inlogcode om het te plaatsen. Er werd veel naar gekeken maar helaas vond het bestuur het te duur en staat het er niet meer op , heel jammer. Wat ik begrijp wil NPO de fondvluchten en Chateauroux Nationaal en de jonge nationale vlucht op SBS6 zetten. Dan vraag ik me af waarom wel de overnacht vluchten , is dat van meer waarde. De meeste liefhebbers spelen vitesse , midfond en jonge duiven en waarom deze buiten spel zetten. Op deze vluchten komen veel meer duiven in concours. Om bij de eerste 10 te vliegen van duizenden duiven is ook een prestatie. Jammer als dit doorgaat zoals het bestuur het wil gaan doen. Heb je een keer een vroege en sta je op teletekst dan is dit een geweldige stimulans om door te gaan , toch. Had liever gehad dat er van iedere tour 2 vluchten op SBS6 komen te staan. Iedereen wil op zijn / haar favoriete spel beloond worden om het landelijk te laten zien.

                                         Bij oude hok ingang aangepast
 Op eigen hok

Woensdag 18 maart zou het mooi weer worden met mooie temperaturen. Daarom dinsdagavond de doffers en de duivinnen in de manden gezet. Woensdag viel het bar tegen het heeft hier heel de dag dicht gezeten van mist en lage bewolking. We hebben hier geen straaltje zon gezien terwijl het in het oosten en noorden van het land wel mooi weer is geweest. Na bijna en dag mand hebben we ze om 16 uur maar buiten gezet en vanuit de manden los gelaten. Natuurlijk hingen er water bakken aan de mand zodat ze daar gebruik van konden maken. Geen oefenvluchtje maar een oefenmanddagje. Kan wel een nieuw woord zijn. Toch proberen om ze komende week nog weg te brengen met dit wispelturige weer. Zo hebben we hier vrijdagmorgen de zonsverduistering niet gezien , heel de morgen zat het weer potdicht. Je kon het wel zien op de tv van uit verschillende plaatsen , maar in het echt is het toch iets anders. De duiven doen het verder wel goed alleen de duivinnen komen slecht naar binnen. Ligt natuurlijk aan de baas dus maar weer proberen ze onder controle te krijgen. Die na het roepen te laat binnen is krijgt geen eten , dit is niks zieligs hoor , een duif kan wel enkele dagen zonder eten. Het zijn sportduiven , de baas is de baas en je moet ze onder controle hebben en houden. Met los laten de klok enkele keren aangezet om te kijken of alles werkt en/of er soms een chipring kapot is. Als ze snel naar binnen gaan worden er nog wel enkele overgeslagen. Snel binnen is in 30 seconden 36 binnen , dat zal met de vlucht denk ik wel nooit gebeuren. Had nog enkele oude poortjes liggen en deze pas gemaakt zodat die nu ook bij de doffers op de klep staan. Eens kijken met loslaten hoe het nu gaat. Vorig jaar een doffer die zo uit de lucht tegen de trengels vloog om snel binnen te zijn , deze is nogal eens niet geklokt. Nu moet hij eerst op de klep landen en door de poortjes lopen. Ze kunnen nu nog enkele weken wennen voordat de eerste vlucht is.

Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl

U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten