Translate,Home

zondag 11 september 2016

weekbabbel 11 - 18 september 2016

               Ad de JONG  -  HEUKELUM

                                   Vluchten klaar , de rui kan beginnen.
 Denktank

Voorbije dinsdag is er ik denk voor het eerst een “ gespreksavond “ geweest met leden van afdeling 7. Er was een redelijke opkomst. Na de inleiding van voorzitter v d Veer zijn er heel wat vragen en suggesties gedaan. Men wil oa graag vast houden aan de zuidwesten lijn en daar niet van afwijken. Ook gelijke kansen voor iedere deelnemende duif. Zoals alle duiven gelijk wegrijden met op donderdag in manden en voor een ieder minimaal de afstand voor bepaalde competities. Ook vragen over het te dure vervoer van de afdeling. Laten we hopen dat men hier zeker naar gaat kijken want het wordt voor de meest oudere liefhebbers te duur. In Den Haag kan men nu net voor de verkiezingen zeggen dat iedereen er op vooruit gaat. Maar dat heeft men voor de verkiezingen al vaak beloofd dat ik daar niet meer in geloof. Het ziekenfonds gaat met € 3,50 per maand omhoog. Er zullen nog wel meer sluimerende verhogingen zijn iets wat altijd wel gebeur. Zo wordt de begroting voor de liefhebber steeds kleiner. Ook het IWB kwam aan de orde en daar hebben velen niet zo’n hoge pet van op. Als we die moeten geloven kunnen we bijna geen vluchten meer houden. Op de nationale vluchten was het voor ervaren duiven zelfs niet goed. Terwijl alle vluchten los zijn gegaan en prima zijn gegaan. Iedere euro die men daar aan uitgeef is er één te veel. In Soest is er ook nog een gespreksavond en dan maar afwachten wat er allemaal uit de bus komt.

Voorstel NPO

Het NPO bestuur kwam deze week met een voorstel vliegprogramma. Als ik dit zo bekijk is het een programma vooral gebaseerd voor de fondliefhebbers. In begin 100 – 120 – 150 en 200 km en dan weer van voor af aan. Het lijkt net of zelfs de oude geen kilometers meer mogen / kunnen maken. Er wordt dan weer gezegd dan kan men instappen. Dan zeg ik doe dan net als in Brabant iedere week een Quievrain oid. Dan kunnen in het begin de vluchten meer afstand krijgen voor de vitesse spelers. Bij de jonge duiven staat beginnen op 5 augustus bij dit plan !!  Weer goed voor de overnacht spelers. Ik vind dit veel te laat , ook heb ik liever meer kilometers. Gewoon natour vluchten waar men zomerjongen en duivinnen op kan spelen. Vroeger speelden we Etampes of Dourdan 430 km op de natour nu is dit 292 km Morlincourt. Met de betere duiven en medische begeleiding gaat men steeds kortere vluchten houden. Kunnen onze duiven niks meer en nergens meer tegen. Geef mij maar de echte boeren duiven die tegen een stootje kunnen. Deze kwamen na een week of later nog terug. Zijn ze nu zondag voor de middag niet terug dan komen er nog maar weinig. Ze kunnen blijkbaar niks meer aan en gooien de handdoek in de ring en blijven ergens op een kerktoren wonen. En waarom heel Nederland gelijk vliegen. Als men in de ene afdeling eerder begint dan in de andere , prima toch. Willen we liefhebbers behouden laat ieder hun eigen spelletje spelen. Het is een hobby , het programma moet niet van hogerhand opgelegd worden.
Als de verwachting is dat de temperaturen wat hoger zijn , is het naar kortere afstand of aflassen. Las op een blog dat in de Algarve bij een hokrace voorbije week een vlucht is geweest met 43 graden en geen verliezen. Duiven kunnen heel veel aan ,  meer dan veel liefhebbers denken.
Ad Scharleakens had op zijn logbook een programma voor de jongen staan. Dat is nou een mooi programma , kon van mezelf zijn. Een programma waar ik het helemaal mee eens ben.

Op eigen hok

Op de laatste vlucht van 2016 zijn 19 jonge duiven mee naar Morlincourt 292 km. Ook zijn 18 zomerjongen één ander jong als vrachtduif mee gegaan. In totaal waren er in de afdeling 7338 prijsduiven. Om 9.00 uur zijn ze gelost met een zwakke zuiden wind. Doordat de wind steeds sterker werd zijn er weer hoge snelheden gehaald en alles was weer doorgeschoten en moesten flink werken om tegen de wind in terug te komen. Van de zomerjongen is er nog één onderweg. Ook één vroeger jong die al eens in Rotterdam heeft gezeten. Deze kwam vorige week zondagmorgen. De laatste uitslagen kan u bekijken op de blog. Zie ze goed door de rui te krijgen zodat ze volgend jaar een mooi zacht verenkleed hebben om van start te gaan.
Goede gezondheid en hou je haaks.

Ons email adres is :  addejongheukelum@hotmail.com
U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten