Translate,Home

zondag 11 januari 2015

weekbabbel 11 - 18 januari 2015


               Ad de JONG  -  HEUKELUM

                                         Jongen in de schaal

Wat een week

Wat een droevige week hebben we gehad. Heel de wereld was in de ban van de verschrikkelijke drama’s die zich in Frankrijk hebben afgespeeld. Als je het nieuws aan zet is het op veel plaatsen op deze aardbol een drama. We hebben hier in Europa vrijheid van meningsuiting en dat willen we zo houden. Om zo’n bloedbad aan te richten zoals in Parijs , dit is niet te bevatten. Je zal toevallig bij die krant werken of in een winkel zijn waar men naar binnen stormt en men direct mensen neer schiet. Als s’avonds de bel gaat durven veel mensen de deur niet meer open te doen , ook niet als je gewoon in een rijtjes huis woont. Voor je het weet stormen er overvallers naar binnen. Heb al wel meer neer getypt , het is niet te geloven in wat voor maatschappij we tegenwoordig leven. Ook in de duivenwereld blijkt dat een enkeling het niet met alles eens is. Bestuursleden van afdeling 5 kregen deze week zelfs een kogelbrief toegestuurd. Dat is buiten alle proporties , dit kan en mag niet. Heb het niet helemaal precies gevolgd wat er gaande is bij afdeling 5. Die dit gedaan heeft kan beter de duivenjas aan de kapstok hangen en kanaries gaan houden , niet normaal.

Op eigen hok

De meeste jongen zijn geringd , ze komen mooi op en zien er goed uit. De temperatuur werkt ook lekker mee al hebben we wel veel wind gehad de laatste dagen. Deze week verwacht men ook veel wind en op donderdag mogelijk een flinke storm , we wachten het maar af. Een mooi gezicht in het hok is als de jongen naast elkaar liggen met volle kropjes. Nu zijn ze nog mooi als ze weer wat ouder zijn worden het zoals ik het noem net “stekelvarkens”. Komen ze goed in de veren dan beginnen ze weer meer op duiven te lijken. Voor je het weet kunnen ze naar hun eigen hok wat nu weer enkele weken leeg staat omdat de doffers daar in hebben gezeten.
De vliegdoffers zitten vanaf zaterdag 10 januari weer in hun eigen hok. Gelijk maar het licht ingesteld om de dag wat langer te maken zodat de hormonen opgang komen. Ook bij de duivinnen nog een tijdschakelaar er tussen zetten. Nu geef het niet al hebben ze enkele dagen langer werk eer de eieren in de schaal liggen. De lamp gaat nu om 16 uur aan en om 20 uur weer uit. Ook makkelijk nu ik ze tegen vijven ga voeren. Het is dan toch licht in het hok en heb er geen omkijken naar daar het vanzelf weer uit gaat. In de morgen gaat de lamp om 7 uur aan tot 9.30 uur. Overdag hebben ze denk ik wel voldoende licht zeker met een zonnige dag. Al hebben we die de laatste tijd niet zoveel meer gehad. Laten we hopen dat de mooie dagen worden opgespaard voor in het vliegseizoen.

Bonnenverkoop

Bij bonnenverkoop staat een zomerjong 2014 te koop die ik heb geschonken voor Duivenvlucht. Hier zet Harco alweer verschillende jaren mijn weekbabbel op. Heb uit dit koppel 2 doffers zitten en men mag hier uit kiezen. Er kan direct mee gekweekt worden. Een volle broer stond op teletekst en in 2014 zijn er weer enkele mooie doffers uit gekomen die een belofte zijn voor de toekomst. Kijk eens bij www.bonnenverkoop.nl bij Duivenvlucht er staan meer mooie bonnen bij,  mijn schenking is bon 71.

Olympiade

Deze maand is de Olympiade in Boedapest. Uit onze afdeling 7 staan er geen duiven bij die er heen mogen. Wat opvalt is dat Gerard en Bas Verkerk met 3 duiven er naar toe mogen in de sportklasse. Deze hebben hun prestaties op individuele basis behaald. Niks meer klagen over grote liefhebbers , we kunnen wel klagen van : Wat hebben die Verkerken super duiven. Die mannen hebben er alles voor over en zijn er heel de week druk mee. En dan nu met drie duiven naar de Olympiade , van harte gefeliciteerd Gerard en Bas het is jullie gegund.

Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl
U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten